Др Милан Јелић

 

 

 

 

 

 

Др Милан Јелић рођен је 26. марта 1956. године у Копривни.  Економски факултет завршио је у Суботици. Постдипломске студије завршио је на Економском факултету у Бањалуци, гдје је и магистрирао, а потом одбранио докторску дисертацију на тему "Проблеми и модалитети организационо-управљачке трансформације предузећа у транзицији".

Др Милан Јелић је обављао низ најодговорнијих функција: функцију генералног директора предузећа "8. Септембар" у Модричи и генералног директора Рафинерије уља Модрича. Од октобра 2006. до смрти вршио је функцију предсједника Републике Српске и предсједника  Ногометног/Фудбалског Савеза Босне и Херцеговине.

У више наврата за свој рад награђиван је престижним признањима међу којима посебно истичемо признање Менаџера године у Републици Српској за 2002. годину, те Менаџера деценије у БиХ у 2003. години. Према оцјенама економских стручњака, Милан Јелић је и у 2004. години најуспјешнији менаџер у Републици Српској. Као признати спортски радник у земљи и иностранству постигао је огромне резултате, прије свега на промоцији спорта и спортске културе у Републици Српској и Босни и Херцеговини.

Др Милан Јелић преминуо је 30. септембра 2007. године.

© 2019 Фонд "Др Милан Јелић". Сва права задржана