IX ФОРУМ СТИПЕНДИСТА ФОНДА

Министар за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво Републике Српске Срђан Рајчевић нагласио је да представници институција Српске данас одају признање за све што стипендисти раде.

- Са стипендистима желимо да видимо како можемо да унаприједимо рад Фонда „Др Милан Јелић", али и да чујемо њихово мишљење о будућности Српске и ономе што ради Влада"- истакао је Рајчевић и навео да је у овој академској години обезбијеђено 160 стипендија за шта је издвојено око два милиона КМ.

Предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић истакла је данас да је за стипендисте Фонда "Др Милан Јелић" од 2007. године до сада издвојено око 11 милиона КМ, што говори да институције Српске воде рачуна о студентима који постижу резултате.

- Сигурно је да може више и боље, али је важно да смо, осим редовних, омогућили и стипендије за студенте који постижу добре резултате на престижним универзитетима у иностранству"- рекла је Цвијановићева на Форуму стипендиста Фонда "Др Милан Јелић".

Она је истакла да је неопходно додатно ојачати везу стипендиста и институција Републике Српске.

- Наша обавеза је да помогнемо да стечена знања примијене и дођу до посла како би допринијели развоју нашег друштва. Ово је добар програм и радићемо на његовом јачању уколико финансијска ситуација буде боља"- навела је Цвијановићева.

Студент пете године Медицинског факултета Универзитета у Бањалуци Милица Малешевић, која је стипендиста Фонда, каже да јој стипендија много значи у усавршавању и напретку, те да јој је циљ да стечена знања развија у Републици Српској.

Она је захвалила институцијама Републике Српске што воде рачна о квалитетним студентима.

Студент прве године другог циклуса студија Архитектонско-грађевинско- геодетског факултета Универзитета у Бањалуци Дајана Папаз рекла је да ради као приправник на Факултету што је велики подстицај за даље.

Галерија фотографија: IX ФОРУМ СТИПЕНДИСТА ФОНДА

© 2019 Фонд "Др Милан Јелић". Сва права задржана