Предсједник Фонда

Мр Срђан Рајчевић, Министарство за научнотехнолошки развој, високо образовање и инфомационо друштво у Влади Републике Српске

Рођен је 1982. године у Бањој Луци гдје је завршио основну школу и гимназију. Дипломирао је рачунарство на Сити колеџу Универзитета у Шефилду, а потом и право на Правном факултету Универзитета у Бањој Луци, гдје је окончао и постдипломске студије и стекао звање магистра пословно-правних наука. Тренутно је докторанд на Универзитету у Бањој Луци на тему „Правни аспекти настанка, употребе и промета софтвера“.

Радио је у Министарству науке и технологије Републике Српске на пословима анализе развоја информационих технологија, а 2008. године именован је за директора Агенције за информационо друштво Републике Српске на чијем челу се налазио до избора за министра за научно-технолошки развој, високо образовање и информационо друштво. 

Предводио је радне групе за израду сета закона из области информационог друштва у Републици Српској те Политике безбједности информационог система Владе Републике Српске. Као коаутор је учествовао у изради Стратегије развоја електронске владе РС у периоду од 2009. до 2012. Био је шеф Радне групе за информационе технологије Министарства правде Републике Српске, те арбитар и консултант у више међународних ИКТ пројеката. Члан је надзорног тима за област електронске управе при Канцеларији за реформу јавне управе БиХ из Републике Српске. 

Носилац је ЦИССП сертификата који му је додијелио Међународни сертификациони конзорцијум за безбједност информационих система 2017. године. 

Аутор је више стручних и научних радова из области правних аспеката телекомуникација и информационог друштва и учесник бројних међународних научних и стручних конференција. Правосудни испит положио је 2013.

Активно говори енглески језик, служи се грчким. Ожењен, отац троје дјеце. 

Национална припадност: Србин.

Чланови Фонда

Проф. др Рајко Кузмановић, Предсједник Академије наука и умјетности Републике Српске
Наталија Тривић, Министар просвјете и културе Републике Српске
Сoња Давидовић, Министар породице омладине и спорта Републике Српске
Златан Клокић, Министар за економске односе и регионалну сарадњу Републике Српске
Зора Видовић, Министар финансија Републике Српске

© 2019 Фонд "Др Милан Јелић". Сва права задржана