Како написати попратно писмо?

Шта је попратно писмо?

Попратно писмо (eng.cover letter) је документ који прилажете уз биографију када се пријављујете за посао. Често се овај документ зове "молба за запослење", мотивационо писмо" или "пријава", али без обзира на назив, функција ових докумената је идентична. Они требају послодавцу прењети прву и најважнију информацију - да сте ви права особа за оглашено мјесто!

Како написати попратно писмо?

Попратно писмо има форму писма и стрикно одређену структуру, а заправо представља увод у ваш CV и практично вашу понуду фирми којој се обраћате.

У правилу је попратно писмо веома кратко и концизно, и садржи максимално од 200 до 250 ријечи. Примарни циљ попратног писма јесте да уведе у ваш CV, те да укаже на неке елементе који нису представљени у правом свијетлу у вашем CV-у.

Без обзира да ли се јављате на оглашено радно мјесто или се представљате фирми с молбом да вас уврсте у своју базу података потенцијалних послопримаца, попратно писмо мора јасно изражавати ваше способности, компетитивне предности и потенцијалан допринос будућој фирми.

Форма је иста као и за пословно писмо: ваша адреса и контакт информације долазе испод вашег имена, у горњем углу странице. Испод тога, са лијеве стране, наводите име особе којој се обраћате, њену функцију и организацију у којој ради. Много је лакше уколико знате име особе којој пишете, те вам препоручујемо да покушајте да га сазнате, а у случају да то није изводљиво писмо адресирајте на директора кадровске службе, односно директора одјела за управљање људским ресурсима.

Уколико не знате име или пол особе којој пишете писмо можете почети са "Поштовани господине или госпођо" (eng. Dear Sir or Madam) или пак са „Свима на које се односи“ (To Whom It May Concern) ако знате да ће ваше писмо читати више људи у кадровској служби. Писмо можете завршити ријечима са "Са поштовањем" или „Остајем с поштовањем“, или „Срдчан поздрав“ (уколико сте кренули писмо „С поштовањем“) или пак неким другим поздравом.

Стуктура. Попратно писмо идеално не треба да има више од четири параграфа. У првом наглашавате за шта аплицирате и гдје сте добили информације о послу. Циљ последње јесте да нагласи вашу спремност за интервју. У другом параграфу наводите квалификације и вјештине које поседујете и које вас чине правом особом за тај посао.

Пажљиво прочитајте оглас, одредите потребне квалификације и провјерите још једном да ли сте ви права особа за тај посао. Немојте само навести да посједујете компетенције и вјештине него наведите и додатно образложење. Најбољи начин је да почнете са вашим претходним искуством и како сте развили квалификације и вјештине које поседујете.

Трећи параграф показује зашто желите тај посао, и зашто желите да добијете знања која пружа тај посао. Треба да оставите утисак да ви можете пружити посебан допринос конкретној фирми, а да заузврат добијате одређену сатисфакцију. После четвртог параграфа оставите неколико празних редова.

Закључите писмо тражећи интервју са послодавцем, и прецизно напишите када и како вас могу контактирати. Не заборавите да оставите празан простор за ваше име и презиме, те да се потпишете хемијском оловком уколико вашу апликацију шаљете поштом.

Разлике Попратно писмо - Мотивационо писмо?

Иако већина послодаваца (а и аплиаканата) сматра ова два термина истим понекад се може десити да се од Вас траже два писма: једно попратно у коме наводите основне податке о Вама (ко сте ви, за шта аплицирате, гдје сте пронашли оглас) и друго у коме објашњавате мотивацију, тј. заинтересованост за одређен посао као и разлоге зашто сматрате да би сте били одличан радник на одређеном радном мјесто. У том случају, када нпр.аплицирате путем интернета, „Попратно писмо“ може бити у тијелу мејла гдје ћете навести за које радно мјесто аплицирате, гдје сте пронашли оглас као и шта прилажете у аттацхмент-у (додатку) а онда ћете у оквиру засебног доданог документа објаснити мотивацију за обављање одређеног посла.

Овдје можете преузети брошуру с корисним савјетима код припреме попратног писма

© 2019 Фонд "Др Милан Јелић". Сва права задржана