ОБУЧИТИ СТИПЕНДИСТЕ ДА ДАЈУ ДОПРИНОС СРПСКОЈ

Циљ Министарства породице, омладине и спорта Републике Српске јесте обучити стипендисте Фонда др Милан Јелић, као најобразованије и најталентованије младе људе у Српској, да креативне идеје представе пројектима и тако дају допринос Српској, рекла је помоћник министра за омладину у ресорном министарству Бранка Малешевић.

"Желимо да стипендисти Фонда пројектима допринесу побољшању положаја младих и напретку и развоју Српске, и од њих се, као најобразованијих и најталентованијих младих људи, то и очекује", рекла је Малешевићева Срни поводом данашњег другог "Годишњег форума стипендиста Фонда Др Милан Јелић".

Према њеним ријечима, Министарство је у протеклом периоду потпомогло многе пројекте за младе, а и у будућности постоји могућност издвајања средстава за стипендисте Фонда.

Руководилац Фонда др Милан Јелић Денис Туркановић истакао је да Фонд, осим редовног стипендирања студената првог, другог и трећег циклуса, однедавно на иницијативу предсједника и потпредсједника Владе Републике Српске Александра Џомбића и Јасмина Комића покренуо програмску активност суфинансирања студија талентованих студената на престижним универзитетима попут Берклија, Харварда и Кембриџа.

"На основу протокола о сарадњи са Заводом за запошљавање покушавамо да омогућимо нашим стипендистима најбоље услове гдје ће они бити стављени у функцију будућег развоја Српске. До сада смо издали до 30 препорука нашим стипендистима за запошљавање и већина њих је пронашла адекватно запослење", нагласио је Туркановић.

31/08/2012

© 2019 Фонд "Др Милан Јелић". Сва права задржана