Подршка студентима на престижнијим универзитетима

Влада Републике Српске, посредством Фонда др Милан Јелић, са укупно 70.000 КМ, суфинансираће 13 студената из Републике Српске на најпрестижнијим свјетским универзитетима. Поводом тога, организован је пријем за младе и талентоване магистранте и докторанте, а пријему су присуствовали предсједник Владе Републике Српске Александар Џомбић, министар науке и технологије Републике Српске и предсједник Фонда др Милан Јелић, проф. др Јасмин Комић, те руководилац Фонда др Милан Јелић Денис Туркановић.

Министар Комић је рекао да је циљ ове програмске активности да се подстиче одлазак младих и талентованих људи на студије на свјетским универзитетима.

„То је једини прави залог за будући развој научноистраживачког, технолошког, привредног, економског и другог развоја Српске. Ово су практично наши амбасадори знања, чији је задатак да нас промовишу и створе нам везе са престижним универзитетима, да би се мотивисали и нови млади људи који ће тамо ићи, а који ће обезбиједити континуитет научноистраживачког развоја“, нагласио је министар Комић.

Предсједник Владе Републике Српске Александар Џомбић изјавио је да је програм суфинансирања дугорочни пројекат, те да сви заједно треба да радимо на промоцији знања и промоцији Српске.

Према ријечима премијера Џомбића, овај пројекат ће бити настављен и у наредним годинама, а средства за ове намјене биће повећавана у складу са могућностима.

Студенти који ће бити суфинансирани у оквиру овог програма своје школовање ће наставити на Харварду, Берклију, Кембриџу, Генту...

Појединачни износи стипендија на годишњем нивоу износе од 2.500 КМ до 10.000 КМ у зависности од ранга универзитета и циклуса студија.

© 2019 Фонд "Др Милан Јелић". Сва права задржана