ГОДИШЊИ ФОРУМ СТИПЕНДИСТА 2011

Министар науке и технологије у Влади Републике Српске и предсједник Фонда др Милан Јелић, проф. др Јасмин Комић, отворио је данас, 08.07.2011. године, Годишњи форум стипендиста Фонда др Милан Јелић.

Свечаности су присуствовали и предсједник Владе Републике Српске Александар Џомбић, предсједник Академије наука и умјетности Републике Српске Рајко Кузмановић, министри у Влади Републике Српске , стипендисти Фонда др Милан Јелић као и многобројне званице.

Ове године Фонд ће стипендирати 135 студената, у мјесечном износу од 400 КМ за оне који студирају на првом циклусу студија у РС и 800 КМ за оне који студирају у иностранству, а за студенте другог и трећег циклуса у виду једнократне новчане помоћи у износу од 5.000 и 10.000 КМ.

„Такође, циљ нам је да најталентованијим студентима обезбједимо могућност посјете познатим Европским универзитетима и институтима из различитих научних области. У току посјете стипендисти би имали могућност да прођу кроз различите програме припреме и обуке о писању међународних научних и стручних радова и пројеката.

С друге стране, ово ће бити изузетна прилика да најбољи дио нашег друштв, млади и перспективни људи представе Републику Српску у најбољем могућем свјетлу", изјавио је министар Јасмин Комић.

„Стипендисти Фонда др Милан Јелић носиоци су научно-технолошког, привредног и друштвеног развоја Републике Српске", поручио је окупљеним званицама и студентима министар Комић.

На свечаној церемонији Годишњег форума стипендиста Фонда др Милан Јелић, младим талентима се обратио и предсједник Владе Републике Српске Александар Џомбић.

Том приликом, предсједник Владе РС јасно је објаснио значај и везу Фонда др Милан Јелић са будућим развојем Републике Српске.

Фонд Др Милан Јелић стипендирањем и другим видовима помоћи подстиче талентоване младе људе у Српској да остварују резултате по којима ће бити препознати, а чија ће стечена знања и вјештине бити основ за развој Републике Српске", изјавио је премијер Александар Џомбић.

© 2019 Фонд "Др Милан Јелић". Сва права задржана