Министар за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво Републике Српске Срђан Рајчевић потписао је у Бањалуци уговоре са науспјешнијим студентима о добијању стипендија Фонда "Др Милан Јелић" за академску 2018/2019. годину, и то на првом циклусу студија 121 уговор, другом 14 и трећем циклусу студија осам.

Рајчевић је истакао да се од најбољих студената очекује да радом и залагањем буду корисни за Републику Српску, њен економски развој и очување националног идентитета.

- Уговори су потписани са најбољим студентима који су стипендисти Фонда"Др Милан Јелић". До сада је за стипендисте овог фонда издвојено више од 10 милиона КМ, што је од великог значаја - рекао је Рајчевић.

Он је навео да ће студенти на универзитетима у Српској добијати 400 КМ, студенти који студирају на универзитетима у региону 500 КМ, они који су на престижним међународним универзитетима 800 КМ, 5.000 КМ за други циклус студија и 10.000 КМ за трећи циклус студија.

Студент Медицинског факултета Универзитета у Бањалуци Соња Трбојевић изразила је задовољство што је добила стипендију Фонда "Др Милан Јелић".

- Ово је велика част за мене и моје колеге које су добиле стипендију. Имамо велику одговорност да оправдамо очекивања, али сам сигурна да ћемо бити успјешни као и до сада - рекла је Трбојевићева.

Студент Филозофског факултета Универзитета у Источном Сарајеву Душан Пејић каже да је тешко бити најбољи уз велики број студената и квалитетну конкуренцију, те да жели да ради у складу са очувањем идентитета српског народа.

© 2019 Фонд "Др Милан Јелић". Сва права задржана