На конкурс Министарства за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво Републике Српске, Фонда „Др Милан Јелић“ за додјелу стипендија редовним студентима првог, другог и трећег циклуса студија  на универзитетима у Републици Српској Босни и Херцеговини и високошколским установама у иностранству за академску 2019/2020. годину пристигло је укупно 386 пријава за сва три циклуса студија од чега је 372 пријавa задовољило услове прописане Конкурсом.

Студентима првог циклуса студија на универзитетима у Републици Српској и Босни и Херцеговини, према прелиминарној ранг-листи, биће додијељено укупно 76 стипендија за академску 2019/2020. годину у мјесечном износу од 400,00 КМ за 9 мјесеци студија, док ће за студенте на иностраним високошколским установама бити додијељено укупно 48 стипендија. Мјесечни износ стипендије студентима првог циклуса студија на високошколским установама у републици Македонији, Словенији, Србији, Хрватској или Црној Гори износи 500,00 КМ, и 800,00 КМ за студенте који студирају на високошколским установама у иностранству.

Студентима другог циклуса студија на универзитетима у Републици Српској, Босни и Херцеговини и високошколским установама у иностранству, од укупно 57 примљене пријаве, биће додијељено 15 годишњих стипендија у износу од по 5.000,00КМ, док ће студентима трећег циклуса студија бити додијељено 7 годишњих стипендија, од укупно 35 примљених пријава студената трећег циклуса студија, у износу од по 10.000,00 КМ за текућу академску годину.  

Прелиминарну ранг-листу студената првог циклуса студија можете погледати овде

Прелиминарну ранг-листу студената другог циклуса студија можете погледати овде

Прелиминарну ранг-листу студената трећег циклуса студија можете погледати овде

Сви студенти који су конкурисали за додјелу стипендије имају право приговора Комисији на прелиминарну ранг-листу до 14:00.часова, 27. јануара 2020. године. Приговори се могу поднијети путем емаил адресе Фонда: fondmilanjelic@mnrvoid.vladars.net или путем поште на адресу: Трг Републике Српске бр. 1, 78 000 Бања Лука. Детаљнији информације можете добити путем наведене емаил адресе, као и на контакт телефон: 051/338-915.

Преглед бодованих резултата студената првог циклуса студија у науци, умјетности и иноваторству можете видјети овдје

Преглед бодованих резултата студената другог циклуса студија у науци, умјетности и иноваторству можете видјети овдје

Преглед бодованих резултата студената трећег циклуса студија у науци, умјетности и иноваторству можете видјети овдје

© 2019 Фонд "Др Милан Јелић". Сва права задржана